woensdag 8 september 2010

De verwachtingen... door Jeroen de Vries

Op www.skatingonline werd het volgende bericht geplaatst:

Tot aan het marathonseizoen worden alle Topdivisie ploegen tegen het licht gehouden door ex-marathonschaatser Jeroen de Vries. De Vries verteld over zijn verwachtingen voor de ploegen het aankomende schaatsseizoen. Deze week BCT-Jinstal.

Profiel ploeg:
Ploeg: BCT-Jinstal
Ranking: 15
Punten: 995
Kopman: Jan van Loon
Sprinter: Peter Nauta tussensprints en Jan van Loon massasprints
Wit: Frederik Nauta
Natuurijs: Peter Nauta en Melvin van Zanten

Met routinier Douwe Bierma, Melvin van Zanten, de Gebroeders Nauta en een -hopelijk- op resultaten gebrande Jan van Loon, moet dit team op kunstijs zeker beter kunnen scoren dan waar ze volgens de KNSB teamranking geplaatst zijn. Wel is het dan belangrijk om als een team te gaan functioneren en een strategie te hebben.
Ik zie Jan van Loon als speerpunt van de ploeg en Douwe Bierma als ‘meelifter’ voor de vluchtgroepen. Van Loon reed in zijn jaren bij Renault vaak sterke finales in dienst van Karlo Timmerman en mag nu gaan bewijzen of hij dat ook voor zichzelf kan. Douwe Bierma werd twee jaar geleden al eens derde op een NK kunstijs en kan dit jaar ook in sommige wedstrijden weer voor een verrassing zorgen.

Peter Nauta moet met zijn koersintuïtie, en met meer inhoud dan afgelopen seizoen, enkele finales kunnen rijden, indien nodig in dienst van Jan van Loon. Zijn broer Frederik won vorig jaar overtuigend het klassement in de Eerste Divisie. Op het hoogste niveau zal moeten blijken of hij de snellere ronden in het A-peloton aan kan. Als hij deze aanpassing snel kan maken doet hij mee voor het witte jongerenpak.

Melvin van Zanten zal zijn zinnen vooral zetten op natuurijs. In het verleden zette hij daar al enkele mooie resultaten neer.

Verwachting: Meerdere top 10 klasseringen op kunstijs.


Jeroen de Vries

Geen opmerkingen:

Een reactie posten