donderdag 28 januari 2010

ONK Weissensee

Sjoerd Huisman (Nefit HR Ketels) en Carla Zielman (CENNED Telecom en IT) hebben op de Weissensee het Open Nederlands Kampioenschap op natuurijs op hun naam geschreven. Huisman won na 100 kilometer de massasprint van het peloton voor Ingmar Berga (AMI Kappers) en Arjan Stroetinga (BAM Schaatsteam) en leek zich daarmee te revancheren voor het NK op kunstijs waar hij dit tweetal voor moest laten gaan. Jochem Uithoven eindigde namens BCT op de 11e plaats. Verder was er een hoofdrol weggelegd voor Peter Nauta.

Het BCT-schaatsteam was zeer actief tijdens de wedstrijd. Geen enkele kopgroep kon wegkomen zonder een wit-rood geklede rijder van ons team erbij. Halverwege sloeg het noodlot toe voor Peter, hij moest ontzettend nodig plassen, toen hij dit deed kwam hij dusdanig ver achter te liggen dat hij niet meer terug kon keren in het peloton. Uiteindelijk stopte hij, sneed een stukje af en ging tussen het publiek naar de wedstrijd kijken. Toen het peloton langs kwam, dacht hij: “waarom zou ik eigenlijk niet weer gewoon aansluiten…?” En dat is precies wat hij deed! De jury had haar ogen echter niet in haar broekzakken en haalde Peter uit de wedstrijd omdat hij het parcours afgesneden had.

Vervolgens hadden we nog 4 mannen in koers, die het strijdplan onverminderd bleven uitvoeren. Echter, geen enkele kopgroep bleef weg, en we konden ons op gaan maken voor de eindsprint. Jammergenoeg kwamen Jaap en Douwe aan het begin van de laatste ronde ten val en Melvin op 5 km voor het einde ook, voor hen was de strijd over. Jochem reed vervolgens op het voorlaatste rechte stuk door de wind naar voren en kon op de 15e plaats uit de laatste bocht komen. De sprint was erg lang en recht, wat kansen biedt voor Jochem. Maar het had te veel energie gekost om zelf voorin te komen en een echte topklassering zat er niet meer in, hij werd 11e. Jaap, Melvin en Douwe kwamen op de 90e, 91e en 93e plaats over de streep.

Onderstaand videoverslag werd door de NOS gemaakt:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten