donderdag 28 januari 2010

3e plaats Jochem in Criterium Weissensee

Ingmar Berga en Mariska Huisman hebben op de Weissensee het criterium gewonnen. Op het NK afgelopen woensdag werd Berga nog tweede, maar op het criterium was hij duidelijk wel de beste. Vanuit een grote kopgroep wist de uit Hoogeveen afkomstige rijder in de finale te ontsnappen met Ruud Aerst. In een sprint van twee bleek Berga duidelijk de snelste. Jochem Uithoven was de sterkste van de rest en werd derde.
In het criterium werd vanaf het begin hard gereden en de BCTers besloten zich direct van voren te melden. Uiteindelijk moest Douwe vroegtijdig naar de kant met een kapotte schaats. Jaap zat vroeg in de aanval, samen met Bert van Buren en Kurt Wubben pakte hij een ruime voorsprong, maar uiteindelijk werd het gat weer dichtgereden. Peter was inmiddels gelost, hij had in het begin van de wedstrijd meegesprint om de premies, en dit werd hem te veel. Hij probeerde Jaap nog te helpen, maar dat mocht niet meer baten.

Toen de groep met Jaap teruggepakt was, ontstond een nieuwe kopgroep met daarin 14 mannen, waaronder Jochem. De groep pakte snel een flinke voorsprong en zou de uiteindelijke winnaar opleveren. Ingmar Berga en Ruud Aerts reden weg, Jochem gokte op zijn sprint en hoopte maar dat de teams van Vlasman of Van Werven het dicht zouden rijden (zij zaten beiden met 2 rijders in de kopgroep). Uiteindelijk gebeurde dit net niet. Jochem won nog wel de sprint, maar deze ging slechts om de derde plaats. Jaap finishte op de 19e plaats, voorin het peloton.

1 opmerking:

  1. Proficiat met het behalen van de 3e plaats.
    Dat wordt straks nog handtekeningen uitdelen....

    Groeten van je collega's uit Utrecht

    BeantwoordenVerwijderen