dinsdag 5 januari 2010

Marathoncup 17 - Heerenveen 2-1-2010

Arjan Stroetinga (BAM Schaatsteam) en Irene Schouten (Ripca/Aavas Groep) hebben in Heerenveen de zeventiende wedstrijd in de Marathon Cup op hun naam geschreven. Zowel Stroetinga als Schouten waren duidelijk het sterkst in de massasprint. Stroetinga klopte hierbij Christijn Groeneveld (Equipe Renault Eco2) en Sjoerd Huisman (Nefit HR Ketels). Schouten was in de sprint Mariska Huisman (Viks Parket) en Maria Sterk (Cowhouse International) te snel af.

Voor het BCT-schaatsteam was het zaak de slechte wedstrijd van een dag eerder in Biddinghuizen te vergeten. Met name Douwe was heel erg actief tijdens de wedstrijd en zat ontzettend vaak in een kopgroep. Echter geen enkele groep mocht een ronde voorsprong pakken op het peloton. In de eindsprint wist Douwe nog wel naar een 20e plaats te sprinten, net achter Jochem die 13e werd. Melvin en Peter waren beiden ten val gekomen gedurende de wedstrijd.

Opmerkelijk was overigens dat in de finale een map met papieren van een jurylid op het ijs belandde. Deze map had op de binnenboarding in de bocht gelegen en was door een van de rijders geraakt in de finale. Door de papieren op het ijs kwam een groot aantal rijders in de finale ten val.

Foto: Douwe reed ijzersterk in Thialf (foto dag eerder op Biddinghuizen www.timsimaging.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten