vrijdag 8 januari 2010

Marathon Cup 18 - Biddinghuizen 6-1-10

De voorlaatste wedstrijd in de Marathon Cup is in Biddinghuizen gewonnen door Jan Maarten Heideman (AMI Kappers) en Mireille Reitsma (Landjuweel). Heideman was na 75 kilometer in een zeer close eindsprint net iets sneller dan Jorrit Bergsma (Equipe Renault Eco2), Geert-Jan van der Wal (Nefit HR Ketels) legde beslag op plek drie. Reitsma kwam net als vorige week solo aan de meet.

Door goed af te wisselen zat in elke kopgroep van de wedstrijd wel een rijder van BCT. We waren vast besloten deze keer de slag niet te missen. Uiteindelijk zat Douwe namens het BCT-schaatsteam in de kopgroep en wist beslag te leggen op de 15e plaats. Hij lijkt precies op tijd in vorm voor het naderende natuurijs, want de laatste weken rijdt hij ongelofelijk sterk. Ook Jochem liet zien dat we over zijn vorm niet in hoeven te zitten: hij sprintte nog naar de 2e plaats van het peloton en werd zo nog 19e. Melvin kwam wat ingesloten te zitten in het gedrang en werd 34e . Peter moest helaas vroegtijdig naar de kleedkamer en Jaap is niet gestart.

Fictieve Biddinghuizen klassement
Jochem stond na 2 wedstrijden op Flevonice aan de leiding in het fictieve Biddinghuizen klassement, hij heeft deze positie helaas niet vast kunnen houden, maar is toch nog op een mooie 6e plaats geeindigd in dit klassementje (Schaatspeloton.nl)