vrijdag 15 januari 2010

Veluwemeertocht 14-1-2010

De Veluwemeertocht is gewonnen door Geert-Jan van der Wal (Nefit HR Ketels). De 24-jarige Urker was op een zwaar parcours sneller dan Jouke Hoogeveen (Team Windkr88) en Jan Maarten Heideman (AMI Kappers). De wedstrijd op het Veluwemeer draaide uit op een afvalkoers waarin uiteindelijk na 100 kilometer Van der Wal zich de opvolger van René Ruitenberg toonde. Van het BCT-schaatsteam wist alleen Melvin de finish te bereiken, hij werd 21ste.

Onder ongelofelijk zware omstandigheden gingen donderdagmorgen ongeveer 130 rijders van start voor de Veluwemeertocht. Ook het BCT-schaatsteam stond met 5 rijders aan de start. Het ijs op het Veluwemeer was echter nauwelijks ijs te noemen en de rijders reden er meer doorheen dan er overheen. Dit was ook de reden dat het peloton vroeg in de wedstrijd uit elkaar spatte. Onze rijders wisten wel dat dit zou gebeuren, maar alleen Melvin kon voorin meekomen. Onze overige vier rijders konden niet genoeg snelheid maken in de drap waarop gereden moest worden en moesten de voorste groepen laten gaan.
Melvin kon zich vervolgens lang handhaven in wat aanvankelijk het peloton was. Maar moest de groep uiteindelijk toch laten gaan. Geen schande, want inmiddels waren al meer dan 100 rijders gestopt, waardoor Melvin toch nog 21ste werd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten