dinsdag 12 januari 2010

Marathoncup Finalewedstrijd – Hoorn 9 januari 2010

De finalewedstrijd was in Hoorn eigenlijk snel beslist, vroeg in de wedstrijd ging een groep van acht rond met daarbij Douwe namens het BCT-schaatsteam! Later volgde een tweede grote groep met daarin opnieuw de volledige kopgroep, waardoor Douwe 2 ronden voorsprong had. Ook Jaap zat bij deze groep en pakte dus ook 1 ronde voorsprong.

Door het ontstaan van de 8 manskopgroep was het wel vrij snel duidelijk dat het Ingmar Berga (AMI Kappers), Yoeri Lissenberg (Vlasman), Jouke Hoogeveen (Team Windkr88), Bob de Vries (BAM Schaatsteam), Jan van Oosterom (Foekens), Douwe Bierma (BCT Schaatsteam) en het Adformatieduo Ralf Zwitser en Sander Kingma waren die om de dagzege gingen strijden.
Nadat het peloton (met Jochem op de 26e plaats) en de tweede groep (met Jaap op de 16e plaats) waren afgesprint, was het Jouke Hoogeveen die de finale opende. Hij ging solo in de aanval maar kreeg na een korte voorsprong te hebben gehad niet veel ruimte. Hierna viel het niet meer stil en niemand kwam weg. In de eindsprint was het Bob de Vries die de zege pakte. Inmgar Berga eindigde achter De Vries als tweede, Sander Kingma legde beslag op de derde plaats. Douwe kwam moegestreden als 8e over de streep.
Peter moest vroegtijdig de wedstrijd staken door rugklachten.

Sjoerd Huisman kon zich na de wedstrijd laten huldigen als eindwinnaar. In het klassement eindigde hij met 54,2 punten voorsprong op Ingmar Berga, Bob de Vries legde hier beslag op de derde plaats. Het Jongerenklassement werd gewonnen door Pieter Jan van Eck (Van Werven). Hij liet in het eindklassement Roelof Koops (DARO Schaatsploeg) en Bart de Vries (Team Windkr88) achter zich.

Klasseringen BCT-schaatsteam Marathoncup Finalewedstrijd – Hoorn 9 januari 2010
Topdivisie
8e Douwe Bierma (2 ronden voorsprong)
16e Jaap Smit (1 ronde voorsprong)
26e Jochem Uithoven
DNF Peter Nauta

Daguitslag Ploegen
5e BCT-schaatsteam (73pt)

Eindklassement
20e Jochem Uithoven (82pt)
34e Peter Nauta (34pt)
39e Douwe Bierma (27pt)
42e Jaap Smit (20 pt)

Ploegenklassement
10e BCT-schaatsteam (953pt)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten