zondag 24 januari 2010

Aart Koopmans Memorial 2010

Onder prachtige omstandigheden werd zaterdag de eerste natuurijs Grand Prix wedstrijd verreden. De eerste Grand Prix wedstrijd was tevens de Aart Koopmans Memorial. Bij de heren ontstond er al vroeg in de wedstrijd een kopgroep met veel sterke namen. In de sprint bleek de jonge Pieter Jan van Eck te beschikken over de rapste benen. Van Eck liet Heideman en Stroetinga achter zich. Jochem Uithoven sprintte naar de 10e plaats en haalde net voor de finish nog een aantal rijders van de kopgroep in.

Tijdens de Aart Koopmans Memorial stond het BCT-schaatsteam gemotiveerd aan de start. We waren vastbesloten bij elke kopgroep vertegenwoordigd te zijn. Mocht het een eindsprint worden, dan kon Jochem wellicht een mooie uitslag rijden. Het strijdplan was dus klaar.
Vanaf de start gooiden Jaap en Peter de knuppel in het hoenderhok. Zij wisselden elkaar af aan kop en vertegenwoordigden het BCT-schaatsteam in elk groepje. Later konden ook Douwe, Melvin en Jochem zich mengen in de strijd, maar uiteindelijk was het Peter die bij de beslissende slag zat. Hij is duidelijk in vorm en rijdt erg makkelijk op het ijs van de Weissensee. Helaas moest hij door een valpartij de kopgroep laten gaan.

Voor ons team een nieuwe situatie: we moesten plots in de achtervolging! Douwe nam hier het voortouw en gezamenlijk (o.a. ook samen met de TNT schaatsploeg) werd het gat verkleind. Jammergenoeg kon de kopgroep nog met een kleine voorsprong (ongeveer 5 seconden..) uit de laatste bocht komen. Jochem’s sprint was goed (hij werd 3e van het peloton), maar 7 mannen van de kopgroep konden niet meer achterhaald worden, waardoor hij slechts 10e werd. Zonde; er had een podiumplek ingezeten voor ons team.

Onze overige rijders hadden enorm veel werk verzet in de achtervolging en finishten op de volgende plaatsen: Melvin van Zanten 36e, Douwe Bierma 47e en Jaap Smit 55e. Peter moest één ronde voor het einde de strijd staken.

Onderstaand de uitzending van de NOS over de AKM 2010 met daarin veel BCT in beeld!


Morgenvroeg staat een ploegenachtervolging op het programma, namens ons team zullen Douwe, Jaap, Peter en Jochem aan de start verschijnen. Melvin moet even rust houden in verband met een aanhoudende liesblessure.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten